DADES GENERALS
UNIVERSITAT COORDINADORA DEL PROGRAMA
Universitat de Lleida
Universitat de Lleida
President: Dr. Carlos Cantero-Martínez
Membres:
Aquest programa de doctorat s'articula al voltant dels tres grans àmbits clàssics agroalimentaris que abasten des de la producció primària a la transformació: Producció Vegetal, Producció Animal i Ciència i Tecnologia d' Aliments, sota una òptica d'intensificació sostenible i en el qual es pretén potenciar activitats inter o multidisciplinàries. Les línies d'investigació que s'indiquen a continuació són desenvolupades per vuit equips de recerca en els quals participen més de 90 doctors de les quatre universitats del Campus Iberus i de quatre institucions de recerca col·laboradores.
PV.1 Bases moleculars, genètiques i fisiològiques del rendiment i de la qualitat
PV.2 Sòls, aigua i medi ambient
PV.3 Sistemes i gestió de la producció i de la qualitat
PA.1 Nutrició i alimentació
Álvarez Rodríguez, Javier | UdL | javier.alvarez@udl.cat |
Balcells Terés, Joaquim | UdL | joaquim.balcells@udl.cat |
Blanco Alibes, Mireia | UNIZAR/CITA | mblanco@aragon.es |
de la Fuente Oliver, Gabriel | UdL | gabriel.delafuente@udl.cat |
Fondevila Camps, Manuel | UNIZAR | mfonde@unizar.es |
Joy Torrensa, Margalida | UNIZAR/CITA | mjoy@cita-aragon.es |
PA.2 Sistemes i gestió de la producció i de la qualitat
Alfonso Ruiz, Leopoldo | UPNA | leo.alfonso@unavarra.es |
Arana Navarro, Ana | UPNA | aarana@unavarra.es |
Bueno Fernández, Mónica | ICVV-UR-CSIC-GR | monica.bueno@icvv.es |
Campo Arribas, M. Mar | UNIZAR | marimar@unizar.es |
Casasús Pueyo, Isabel | UNIZAR/CITA | icasasus@cita-aragon.es |
Celia Resconi, Virginia | UNIZAR | resconi@unizar.es |
Insausti Barrenetxea, Kizkitza | UPNA | kizkitza.insausti@unavarra.es |
María Levrino, Gustavo | UNIZAR | levrino@unizar.es |
Mendizabal Aizpuru, José Antonio | UPNA | jamendi@unavarra.es |
Olleta Castañer, José Luis | UNIZAR | olleta@unizar.es |
Sanz Pascua, Albina | UNIZAR/CITA | asanz@aragon.es, albisanz@unizar.es |
Sarriés Martínez, María Victoria | UPNA | vsarries@unavarra.es |
Soret Lafraya, Beatriz | UPNA | soret@unavarra.es |
Villalba Mata, Daniel | UdL | daniel.villalba@udl.cat |
CTA.1 Millora, optimització i desenvolupament de productes i processos
Altuzarra Casas, Alfredo | UNIZAR | altuzarr@unizar.es |
Arozarena Martinicorena, Iñigo | UPNA | inigo.arozarena@unavarra.es |
Beriain Apesteguia, María José | UPNA | mjberiain@unavarra.es |
Cantalejo Diez, M. Jesús | UPNA | iosune.cantalejo@unavarra.es |
Condón Usón, Santiago | UNIZAR | scondon@unizar.es |
Elez Martínez, Pedro | UdL | pedro.elez@udl.cat |
García Ramos, F. Javier | UNIZAR | fjavier@unizar.es |
González Fandos, M. Elena | UR | elena.gonzalez@unirioja.es |
Ibánez Moya, Francisco Clemente | UPNA | pi@unavarra.es |
Marín Arroyo, M. Remedios | UPNA | remedios.marin@unavarra.es |
Martín Belloso, Olga | UdL | olga.martin@udl.cat |
Motilva Casado, María José | UdL | maria.motilva@udl.cat |
Odriozola Serrano, Isabel | UdL | isabel.odriozola@udl.cat |
Oms Oliu, Gemma | UdL | gemma.oms@udl.cat |
Pagán Tomás, Rafael | UNIZAR | pagan@unizar.es |
Pizarro Martín, Consuelo | UR | consuelo.pizarro@unirioja.es |
Romero Fabregat, Maria Paz | UdL | mariapaz.romero@udl.cat |
Sánchez- Gimeno, Ana Cristina | UNIZAR | anacris@unizar.es |
Soliva Fortuny, Robert | UdL | robert.soliva@udl.cat |
Tascón Vegas, Alberto | UR | alberto.tascon@unirioja.es |
CTA.2 Seguretat i qualitat alimentària
Almeida e Silva, Filomena Augusta | UNIZAR | filomena@unizar.es |
Ariño Moneva, Agustín | UNIZAR | aarino@unizar.es |
Herrera Sánchez, Marta | UNIZAR | herremar@unizar.es |
Lorán Ayala, Susana | UNIZAR | sloran@unizar.es |
Marín Sillué, Sonia | UdL | sonia.marin@udl.cat |
Nerín de la Puerta, Cristina | UNIZAR | cnerin@unizar.es |
Panea Doblado, Begoña | UNIZAR/CITA | bpanea@aragon.es |
Ramos Girona, Antonio Javier | UdL | antonio.ramos@udl.cat |
Sanchis Almenar, Vicente | UdL | vicente.sanchis@udl.cat |
CTA.3 Sistemes i gestió de la transformació i de la qualitat
Echeverría Cortada, Gemma | UdL/IRTA | gemma.echeverria@irta.cat |
Giné Bordonaba, Jordi | UdL/IRTA | jordi.gine@irta.cat |
Larrigaudière, Christian | UdL/IRTA | Christian.Larrigaudiere@irta.cat |
López Fructuoso, María Luisa | UdL | marialuisa.lopez@udl.cat |
Salazar Terreros, Idana | UR | idana.salazar@unirioja.es |
Vargas Montoya, Pilar | UR | pilar.vargas@unirioja.es |
El perfil d' ingrés correspon a egressats d'un títol oficial de Grau + Màster universitari relacionat amb les tecnologies i ciències agroalimentàries, de la vida i de la natura.
Es consideren estudis de màster recomanats per al Programa els d' especialització que corresponguin als àmbits següents:
Es considera que els alumnes que han cursat les titulacions anteriorment esmentades tenen els suficients i necessaris coneixements bàsics de disciplines relacionades amb la biologia, química i tecnologies del camp agroalimentari o biotecnològic per realitzar el Doctorat.
Atesa l' amplitud temàtica d' aquest programa, la Comissió Acadèmica valorarà l'adequació del perfil de cada sol.licitant a la línia de recerca específica per la qual manifesti el seu interès.
El doctorand haurà de tenir coneixements d'anglès equivalents al nivell B2 d'acord al Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCERL) tant per a la lectura i comprensió de la bibliografia com per a la participació en algunes de les activitats formatives i per a la redacció de documents científics adequats a l'etapa de formació en què es troba.
L' admissió d' alumnes en el Programa de Doctorat que es presenta seguirà els principis de respecte als drets fonamentals i d' igualtat entre homes i dones, així com el principi d'accessibilitat universal.
Els doctorands del programa podran beneficiar-se dels sistemes de suport i seguiment oferts a la Universitat en què estiguin matriculats.
A la Universitat de Lleida els doctorands compten, entre altres serveis de suport, amb:
Memòria del Programa de Doctorat
Registre i publicacions oficials
Verificació, seguiment i acreditació
Data d' efectes |
Avaluació |
Informe |
31/10/2019 |
Verificació (AQU) |
|
17/12/2019 |
Consell Universitats |
A continuació es recullen, de forma resumida i atenent la seva seqüència temporal, els tràmits més rellevants relacionats amb el doctorat.
En cas de ser admès, a l'estudiant se li assignarà un tutor i, en el seu cas, se li comunicarà els complements formatius a realitzar.
La formalització de la matrícula en tutela acadèmica de doctorat serà obligatòria durant tots els cursos fins al dipòsit de la seva tesi.
En els enllaços següents trobarà informació de cada universitat sobre terminis, documentació a aportar, etc.:
Universitat de Lleida Enllaç al WEB
Universitat de La Rioja Enllaç a la WEB
Universitat de Saragossa Enllaç a la WEB
Universitat Pública de Navarra Enllaç a la WEB
DESPRÉS DE LA MATRÍCULA
En qualsevol cas, el sistema permet la configuració del Document d'Activitats (d'accés on-line) de cada alumne, qui és responsable de la incorporació de les activitats que vagi realitzant durant el seu doctorat. Aquest document ha de ser regularment pel tutor i el director de la tesi i serà avaluat per la Comissió Acadèmica anualment.
Abans de finalitzar el primer any, el doctorand elaborarà un pla de recerca, que haurà d' estar avalat pel tutor i el director de la tesi. En els cursos posteriors s' haurà de realitzar un informe de seguiment del pla de recerca que tornarà a ser avalat pel tutor i director.
Dels articles publicats o acceptats, almenys dos han d’estar publicats en revistes que ocupin posicions rellevants (quartil 1, 2 i 3) en la Science Edition o la Social Science Edition del Journal Citation Reports. Així mateix, es consideren les revistes que ocupin aquests mateixos quartils en el Scimago Journal Rank segons la Subject Category o les revistes contingudes en bases de dades com ara Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI), Arts & Humanities Citation Index (A&HCI), Scopus o les llistes Carhus Plus (A o B).
S’ha de presentar un escrit del director o directora de la tesi on es posi de manifest la situació de cada un dels articles (publicat o acceptat) i l’índex d’impacte de cada un dels articles que formen part de la tesi.