COMISSIÓ ACADÈMICA

President: Dr. Carlos Cantero-Martínez

Membres:

  • Dr. Gabriel de la Fuente Oliver - Universitat de Lleida
  • Dra. M. Elena González Fandos - Universidad de la Rioja
  • Dr. Vicente Santiago Marco Mancebón - Universidad de la Rioja
  • Dra. Susana Lorán Ayala - Universidad de Zaragoza
  • Dr. Manuel Becana Ausejo - Universidad de Zaragoza
  • Dr. Jóse Antonio Mendizabal Aizpuru - Universidad Pública de Navarra
  • Dra. M. Remedios Marín Arroyo - Universidad Pública de Navarra

Aquest programa de doctorat s'articula al voltant dels tres grans àmbits clàssics agroalimentaris que abasten des de la producció primària a la transformació: Producció Vegetal, Producció Animal i Ciència i Tecnologia d' Aliments, sota una òptica d'intensificació sostenible i en el qual es pretén potenciar activitats inter o multidisciplinàries. Les línies d'investigació que s'indiquen a continuació són desenvolupades per vuit equips de recerca en els quals participen més de 90 doctors de les quatre universitats del Campus Iberus i de quatre institucions de recerca col·laboradores.

Producció Vegetal

PV.1 Bases moleculars, genètiques i fisiològiques del rendiment i de la qualitat

Arrese-Igor Sánchez, Cesar UPNA  cesarai@unavarra.es
Becana Asenjo, Manuel  UNIZAR/EEAD-CSIC  becana@eead.csic.es
Canals Tresserres, Rosa María UPNA rmcanals@unavarra.es
Casas Cendoya, Ana María  UNIZAR/EEAD-CSIC  acasas@eead.csic.es
Castillo Alonso, Ana M. UNIZAR/EEAD-CSIC  amcast@eead.csic.es
Catalán Rodríguez, Pilar UNIZAR  pcatalan@unizar.es
Cirujeda Ranzenberger, Alicia  UNIZAR/CITA  acirujeda@aragon.es
Contreras Moreira, Bruno UNIZAR/EEAD-CSIC  bcontreras@eead.csic.es
Igartua Arregui, Ernesto  UNIZAR/EEAD-CSIC  igartua@eead.csic.es
Martin Closas, Lluis  UdL  lluis.martin@udl.cat
Miranda Jiménez, Carlos UPNA  carlos.miranda@unavarra.es
Moralejo Vidal, Marian  UdL  marian.moralejo@udl.cat
Pelacho Aja, Ana M.  UdL  anamaria.pelacho@udl.cat
Ramírez Nasto, Lucia UPNA  lramirez@unavarra.es
Romagosa Clariana, Ignacio  UdL  ignacio.romagosa@udl.cat
Santesteban García, L. Gonzaga  UPNA  gonzaga.santesteban@unavarra.es
Savin Parisier, Roxana UdL  roxana.savin@udl.cat
Slafer Lago, Gustavo A. UdL  gustavo.slafer@udl.cat
Vallés Braú, Mª Pilar UNIZAR/EEAD-CSIC  valles@eead.csic.es

PV.2 Sòls, aigua i medi ambient

Álvaro Fuentes, Jorge   UNIZAR/EEAD-CSIC  jorgeaf@eead.csic.es
Bosch Serra, Angela D.  UdL  angela.bosch@udl.cat
Cantero Martínez, Carlos  UdL  carlos.cantero@udl.cat
Companys Ferran, Encarna UdL  encarna.companys@udl.cat
Enrique Martín, Alberto  UPNA  alberto.enrique@unavarra.es
Galceran Nogués, Josep UdL  josep.galceran@udl.cat
Poch Claret, Rosa Maria  UdL  rosa.poch@udl.cat
Puy Llorens, Jaume UdL  jaume.puy@udl.cat
Ramos Martín, María Concepción  UdL  mariaconcepcion.ramos@udl.cat
Rey Castro, Carlos UdL  carlos.rey@udl.cat
Usón Murillo, Asunción UNIZAR  mauson@unizar.es
Virto Quecedo, Iñigo UPNA  inigo.virto@unavarra.es

PV.3 Sistemes i gestió de la producció i de la qualitat

Arazuri Garín, Silvia UPNA  silvia.arazuri@unavarra.es
Barrena Figueroa, M. Ramona  UPNA  ramo.barrena@unavarra.es
García López de Meneses, Teresa UPNA  tegar@unavarra.es
González López, Óscar UR oscar.gonzalezl@unirioja.es
Jarén Ceballos, Carmen UPNA  cjaren@unavarra.es
Marco Mancebón, Vicente Santiago  UR  vicente.marco@unirioja.es
Martínez Villar, M. Elena  UR  elena.martinez@unirioja.es
Pérez Moreno, Ignacio UR  ignacio.perez@unirioja.es
Pons Domènech,  Xavier  UdL  xavier.pons@udl.cat
Sánchez García, Mercedes UPNA  mersan@unavarra.es
Simón Elorz, Katrín UPNA  katrin@unavarra.es

Producció Animal

PA.1 Nutrició i alimentació

Álvarez Rodríguez, Javier  UdL  javier.alvarez@udl.cat
Balcells Terés, Joaquim  UdL  joaquim.balcells@udl.cat
Blanco Alibes, Mireia  UNIZAR/CITA  mblanco@aragon.es
de la Fuente Oliver, Gabriel  UdL  gabriel.delafuente@udl.cat
Fondevila Camps, Manuel UNIZAR  mfonde@unizar.es
Joy Torrensa, Margalida UNIZAR/CITA  mjoy@cita-aragon.es

PA.2 Sistemes i gestió de la producció i de la qualitat

Alfonso Ruiz, Leopoldo UPNA leo.alfonso@unavarra.es
Arana Navarro, Ana UPNA aarana@unavarra.es
Bueno Fernández, Mónica ICVV-UR-CSIC-GR monica.bueno@icvv.es
Campo Arribas, M. Mar UNIZAR marimar@unizar.es
Casasús Pueyo, Isabel  UNIZAR/CITA icasasus@cita-aragon.es
Celia Resconi, Virginia UNIZAR resconi@unizar.es
Insausti Barrenetxea, Kizkitza UPNA kizkitza.insausti@unavarra.es
María Levrino, Gustavo UNIZAR levrino@unizar.es
Mendizabal Aizpuru, José Antonio  UPNA jamendi@unavarra.es
Olleta Castañer, José Luis UNIZAR olleta@unizar.es
Sanz Pascua, Albina  UNIZAR/CITA asanz@aragon.es, albisanz@unizar.es
Sarriés Martínez, María Victoria  UPNA vsarries@unavarra.es
Soret Lafraya, Beatriz UPNA soret@unavarra.es
Villalba Mata, Daniel  UdL daniel.villalba@udl.cat

Ciència i Tecnologia d' Aliments

CTA.1 Millora, optimització i desenvolupament de productes i processos

Altuzarra Casas, Alfredo  UNIZAR  altuzarr@unizar.es
Arozarena Martinicorena, Iñigo UPNA  inigo.arozarena@unavarra.es
Beriain Apesteguia, María José  UPNA  mjberiain@unavarra.es
Cantalejo Diez, M. Jesús  UPNA  iosune.cantalejo@unavarra.es
Condón Usón, Santiago UNIZAR  scondon@unizar.es
Elez Martínez, Pedro UdL  pedro.elez@udl.cat
García Ramos, F. Javier UNIZAR  fjavier@unizar.es
González Fandos, M. Elena  UR  elena.gonzalez@unirioja.es
Ibánez Moya, Francisco Clemente UPNA  pi@unavarra.es
Marín Arroyo, M. Remedios  UPNA  remedios.marin@unavarra.es
Martín Belloso, Olga  UdL  olga.martin@udl.cat
Motilva Casado, María José  UdL  maria.motilva@udl.cat
Odriozola Serrano, Isabel  UdL  isabel.odriozola@udl.cat
Oms Oliu, Gemma UdL  gemma.oms@udl.cat
Pagán Tomás, Rafael UNIZAR  pagan@unizar.es
Pizarro Martín, Consuelo UR  consuelo.pizarro@unirioja.es
Romero Fabregat, Maria Paz  UdL  mariapaz.romero@udl.cat
Sánchez- Gimeno, Ana Cristina  UNIZAR  anacris@unizar.es
Soliva Fortuny, Robert  UdL  robert.soliva@udl.cat
Tascón Vegas, Alberto UR  alberto.tascon@unirioja.es

CTA.2 Seguretat i qualitat alimentària

Almeida e Silva, Filomena Augusta UNIZAR  filomena@unizar.es
Ariño Moneva, Agustín  UNIZAR  aarino@unizar.es
Herrera Sánchez, Marta  UNIZAR  herremar@unizar.es
Lorán Ayala, Susana  UNIZAR  sloran@unizar.es
Marín Sillué, Sonia  UdL  sonia.marin@udl.cat
Nerín de la Puerta, Cristina UNIZAR  cnerin@unizar.es
Panea Doblado, Begoña  UNIZAR/CITA  bpanea@aragon.es
Ramos Girona, Antonio Javier  UdL  antonio.ramos@udl.cat
Sanchis Almenar, Vicente  UdL  vicente.sanchis@udl.cat

CTA.3 Sistemes i gestió de la transformació i de la qualitat

Echeverría Cortada, Gemma  UdL/IRTA gemma.echeverria@irta.cat
Giné Bordonaba, Jordi  UdL/IRTA jordi.gine@irta.cat
Larrigaudière, Christian  UdL/IRTA Christian.Larrigaudiere@irta.cat
López Fructuoso, María Luisa  UdL marialuisa.lopez@udl.cat
Salazar Terreros, Idana UR idana.salazar@unirioja.es
Vargas Montoya, Pilar UR pilar.vargas@unirioja.es

El perfil d' ingrés correspon a egressats d'un títol oficial de Grau + Màster universitari relacionat amb les tecnologies i ciències agroalimentàries, de la vida i de la natura.

Es consideren estudis de màster recomanats per al Programa els d' especialització que corresponguin als àmbits següents:

  • Agroalimentació
  • Ciència i tecnologia d' aliments
  • Producció vegetal
  • Producció animal
  • Enginyeria agrària
  • Ciències ambientals
  • Ciències Experimentals (Química, Biologia, Biotecnologia, Biomedicina, Bioquímica, Enginyeria química) o Ciències de la Salut (Farmàcia, Nutrició i Dietètica).

Es considera que els alumnes que han cursat les titulacions anteriorment esmentades tenen els suficients i necessaris coneixements bàsics de disciplines relacionades amb la biologia, química i tecnologies del camp agroalimentari o biotecnològic per realitzar el Doctorat.

Atesa l' amplitud temàtica d' aquest programa, la Comissió Acadèmica valorarà l'adequació del perfil de cada sol.licitant a la línia de recerca específica per la qual manifesti el seu interès.

El doctorand haurà de tenir coneixements d'anglès equivalents al nivell B2 d'acord al Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCERL) tant per a la lectura i comprensió de la bibliografia com per a la participació en algunes de les activitats formatives i per a la redacció de documents científics adequats a l'etapa de formació en què es troba.

L' admissió d' alumnes en el Programa de Doctorat que es presenta seguirà els principis de respecte als drets fonamentals i d' igualtat entre homes i dones, així com el principi d'accessibilitat universal.

Els doctorands del programa podran beneficiar-se dels sistemes de suport i seguiment oferts a la Universitat en què estiguin matriculats.

A la Universitat de Lleida els doctorands compten, entre altres serveis de suport, amb:

Memòria del Programa de Doctorat

Registre i publicacions oficials

 

Verificació, seguiment i acreditació

Data d' efectes

Avaluació

Informe

31/10/2019

Verificació (AQU)

Informe de verificació positiu

17/12/2019

Consell Universitats

Resolució verificació positiva

Breu guia de tràmits

A continuació es recullen, de forma resumida i atenent la seva seqüència temporal, els tràmits més rellevants relacionats amb el doctorat.

  1. Si s'està interessat en aquest programa de doctorat, abans de sol·licitar formalment l'admissió o realitzar qualsevol tràmit administratiu, s'ha de consultar amb la Comissió Acadèmica, posant-se en contacte amb algun dels seus membres.
  2. La sol·licitud formal d'admissió en tutela acadèmica de doctorat es presentarà a la universitat on es desitja realitzar el doctorat.

En cas de ser admès, a l'estudiant se li assignarà un tutor i, en el seu cas, se li comunicarà els complements formatius a realitzar.

  1. Un cop admès, s'haurà de matricular en tutela acadèmica, atenent els terminis i procediments de l'Escola de Doctorat corresponent.

La formalització de la matrícula en tutela acadèmica de doctorat serà obligatòria durant tots els cursos fins al dipòsit de la seva tesi.

En els enllaços següents trobarà informació de cada universitat sobre terminis, documentació a aportar, etc.:

Universitat de Lleida Enllaç al WEB

Universitat de La Rioja Enllaç a la WEB

Universitat de Saragossa Enllaç a la WEB

Universitat Pública de Navarra Enllaç a la WEB

 

DESPRÉS DE LA MATRÍCULA

  1. En el termini màxim de 3 mesos després de la matrícula la Comissió Acadèmica del programa assignarà a cada doctorand un director de tesi, que podrà coincidir amb el tutor.  
  2. Un cop assignat el directer, l'alumne haurà d'iniciar el tràmit per a la signatura de la Carta del Doctorat. S'haurà d'omplir el model disposat per cada universitat, signar-lo i lliurar-lo a la seu administrativa del programa ("seu local", a la universitat on estigui matriculat) perquè sigui signat per les parts implicades.
  3. Després de la matrícula, podrà accedir a un "espai web" individualitzat, on es registraran les dades relatives al seu doctorat. La plataforma informàtica de gestió individual del doctorat és diferent depenent de la universitat. (SIGMA en UZ i UPNA;  RAPI a URioja i UdL). 

En qualsevol cas, el sistema permet la configuració del Document d'Activitats (d'accés on-line) de cada alumne, qui és responsable de la incorporació de les activitats que vagi realitzant durant el seu doctorat. Aquest document ha de ser regularment pel tutor i el director de la tesi i serà avaluat per la Comissió Acadèmica anualment.

Abans de finalitzar el primer any, el doctorand elaborarà un pla de recerca, que haurà d' estar avalat pel tutor i el director de la tesi. En els cursos posteriors s' haurà de realitzar un informe de seguiment del pla de recerca que tornarà a ser avalat pel tutor i director.

  1. Anualment la Comissió Acadèmica del programa avaluarà el seguiment del Pla de Recerca i el Document d'Activitats, juntament amb els informes que emetran el tutor i el director de la tesi doctoral.
  2. Conclosa la tesi el doctorand procedirà al seu dipòsit i a sol·licitar la seva admissió a tràmit, sempre a l'Escola de Doctorat en què estigui matriculat.

Indexació dels articles de les tesis per compendi del Programa de Doctorat en Sistemes Eficients de Producció i Qualitat Agroalimentària

Dels articles publicats o acceptats, almenys dos han d’estar publicats en revistes que ocupin posicions rellevants (quartil 1, 2 i 3) en la Science Edition o la Social Science Edition del Journal Citation Reports. Així mateix, es consideren les revistes que ocupin aquests mateixos quartils en el Scimago Journal Rank segons la Subject Category o les revistes contingudes en bases de dades com ara Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI), Arts & Humanities Citation Index (A&HCI), Scopus o les llistes Carhus Plus (A o B).

S’ha de presentar un escrit del director o directora de la tesi on es posi de manifest la situació de cada un dels articles (publicat o acceptat) i l’índex d’impacte de cada un dels articles que formen part de la tesi.

RevistaAlimentariaPD_SEPCAdef
   Darrera modificació: